Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Blog

Kahvia meiltä

Olin toisena päivänä supermarketissa ja satuin vain menemään alas kahvia katsomaan ja näin hyllyt täynnä kaikenlaista kahvia Pauligista Nescafeen.

Vaihtoehtoja oli myös runsaasti vaaleasta paahdosta tummaan paahtoon ja sekoittui erittäin mielenkiintoisten nimien kanssa. Ja kaiken lisäksi he myivät joitakin näistä kahveista erittäin houkuttelevilla hinnoilla, joten heräsi kysymys, jos minulla on kaikki nämä kahvivaihtoehdot supermarketissa, miksi minun pitäisi ostaa kahvia paikalliselta kahvipaahtimelta?

Lyhyesti sanottuna, tässä ovat syyt: raikkaus, parempi laatu, neuvoja, vaihtoehtoja, auttaa ympäristöä ja auttaa kahvinviljelijöitä ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, mukavuutta.

Mikä on kahvipaahdin?

Mielestäni on parasta aloittaa kysymyksestä ennen pääsyä syyluetteloon, jotta voin selventää tarkalleen, mikä kahvipaahtimo niille, jotka saattavat olla epävarmoja.

Oma lyhyt ja hyvin lyhyt määritelmä kahvipaahtimosta on joku, joka ottaa raakakahvia, jota on saatavana vaihtelevassa määrin vihreää, ja “kokkii” kahvia erityisesti suunnitellussa ja rakennetussa kahvipaahtinkoneessa (minun tapauksessani se oli Diedrich IR5) . Kahvin paahtimestari manipuloi ilmaa, kaasua ja aikaa saadakseen paahtamansa kahvin täydellisen maun

Nyt … sillä tavalla:

Tuoreus

Vaikka se ei ole ehdoton ja mitä monet monet ihmiset eivät ymmärrä, on se, että kahvi on maun huippunsa, suurimmaksi osaksi, välillä 3 päivää – 2 viikkoa sen paahtamisen jälkeen.

Tämä tarkoittaa, että ostamalla kahvia paikalliselta paahtimeltasi olet löytänyt kahvia, joka on paistettu tässä ajassa. Kaikilla paikallisilla paahtimilla on kahvipusseissaan leima tai tarra, joka antaa sinulle ilmoituksen, milloin kahvi paahdettiin.

Tämä on hyvin erilaista kuin silloin, kun ostat supermarketista, jossa he yleensä asettavat pussiinsa BEST BY -päivämäärän, jonka he yleensä käyttävät noin 6 kuukauden tai vuoden kuluttua kahvin pakkaamisesta.

Parempi laatu

Jos ajattelee sitä, kuka tahansa, joka vie aikaa ja kustannuksia avatakseen kahvin paahtamiseen täysin omistautuneen yrityksen, menee parhaimmalle kahville, jolla heillä on varaa, ja käyttää hänen tietojaan kahvista, kuten alkuperämaata , korkeus, kahvipuutyyppi jne. kahvin huolelliselle paistamiselle kahvin parhaiden ominaisuuksien tueksi.

Paikallinen paahtimosi aikoo tarkkailla huolellisesti ”keitto” -prosessia jokaisessa vaiheessa varmistaaksesi, että kahvi on tehty oikein.

Neuvo

Vierailemalla paikallisessa paahtoyrityksessä saat vastauksia moniin kahvikysymyksiisi, kuten panimotekniikoihin tai panimomenetelmiin, kuten Chemex vs V60. Monet asiakkaani tulevat sisään ja kysyvät minulta paahdetun kahvin makuprofiileja.

Esimerkiksi Brasilian kahvissa on yleensä suklaan muistiinpanoja, joissa Keniassa on enemmän kukka-muistiinpanoja ja mikä oli suositeltava tapa valmistaa tämäntyyppisiä kahvia. He tulevat myös sisään ja kysyvät jauhetuskoosta tietylle panimomenetelmälle tai kahvin ja veden suhteesta jne.

Nyt tämä voi aluksi vaikuttaa siltä, että se on liian paljon tietoa, mutta luota minuun, kun koet kuinka hyvä kahvi voi maistua, jos se tehdään oikein, vierailet paikallisessa paahtimossa kaikkien kysymysten kanssa .. Miksi tiedän tämän? Koska minulle on tapahtunut usein.

Vaihtoehdot

Kun vierailet paikallisessa paahtimossa, voit kokea erityyppisiä kahvia tai makuja, joihin et välttämättä altistu supermarketissa. Yleensä paahtimella on joitain perinteisiä tarjouksia, kuten Brasilia ja / tai Kolumbia, mutta silloin on myös muita vaihtoehtoja, joita kannattaa kokeilla, esimerkiksi Etiopia tai Kenia.
Näillä kahvilla ja myös muilla kahvilla on omat erilliset maut ja jos ne paahdetaan oikein, saat paremman arvion siitä, mitä siellä on ja mitä sinulla ei ehkä ole ollut mahdollisuutta kokeilla.

Sopivuus

Ok, tämä voi kuulostaa hiukan oudolta, koska saatat ajatella, onko todella helpompaa ostaa kahvia paikallisesta supermarketista samalla kun ostan muita tuotteita? Joten haluan selventää.

Jos asut kaupungissa, jossa ei ole paikallista kahvipaahtimoa ja olet ehkä päättänyt kokeilla erikoiskahvia, suosittelen, että etsit Lohjasta, koska siellä on Lohjan Paahtimo, joka lähettää sinulle kahvia ympäri Suomeen.

Voit ottaa suoraan yhteyttä paahtimoon pyytääkseen heitä lähettämään sinulle kahvia. Kummassakin tapauksessa voi siitä todella tulla entistä helpompaa nyt.

Lohjan Paahtimo

Mielestäni on aina hienoa tukea paikallista aina kun mahdollista, tuotteesta riippumatta, joten ostaessasi kahvia paikalliselta paahtimolta et tue vain paahtoa, tuet myös yhteisöäsi.

Terveisiä
Carnevale Coffee Roastery

2 Comments

  • Bonnie Smith

    Vastaa 3 helmikuun, 20173:20 pm

    Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei.

  • Jack White

    Vastaa 3 helmikuun, 20173:20 pm

    Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis

Post a Comment