Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Paahtaminen

Cafe Carnevale / Paahtaminen

Paahtaminen tuo esiin tuoksun ja aromin, joka on lukittu vihreiden kahvipapujen sisään. Pavut varastoidaan vihreinä, tilassa, jossa ne voidaan säilyttää menettämättä laatua tai makua. Vihreällä pavulla ei ole mitään paahdetun pavun ominaisuuksia – se on pehmeä ja huokoinen purra ja tuoksuu nurmikolta.

Paahtaminen aiheuttaa kemiallisia muutoksia, koska pavut saatetaan nopeasti erittäin korkeisiin lämpötiloihin. Kun ne saavuttavat täydellisyyden huipun, ne jäähdytetään nopeasti prosessin lopettamiseksi. Paahdetut pavut tuoksuvat kahvilta ja painavat vähemmän, koska kosteus on paahdettu. Ne ovat rapeita purra ja valmiita jauhettavaksi.

Paahdettuaan ne tulisi kuitenkin käyttää niin nopeasti kuin mahdollista, ennen kuin tuore paahto maku alkaa heikentyä.

Paahtaminen on sekä taidetta että tiedettä
Kestää vuosien harjoittelun tullaksesi asiantuntijapaahtajaksi, jolla on kyky “lukea” pavut ja tehdä päätöksiä sekunnin jaksolla. Ero täydellisesti paahdetun kahvin ja pilaantuneen erän välillä voi olla sekunneista kysymys.

Tunne paahtosi
Suurimmalla osalla paahtajia on erikoistuneita nimiä suosituille paahtoileen, ja teollisuuden standardisointia on hyvin vähän. Tämä voi aiheuttaa hämmennystä ostaessasi, mutta yleensä paahdetut tuotteet kuuluvat neljään väriluokkaan – vaaleat, keskipitkät, pitkät ja tummat.

Monet kuluttajat olettavat, että tummempien paahtojen voimakas, rikas maku viittaa korkeampaan kofeiinipitoisuuteen, mutta totuus on, että vaaleissa paahdoissa on tosiasiassa hieman korkeampi pitoisuus.

Täydellinen paahto on henkilökohtainen valinta, johon joskus vaikuttaa kansalliset mieltymykset tai maantieteellinen sijainti. Neljästä väriluokasta löydät todennäköisesti yleisiä paahtoja, kuten alla. Kannattaa kysyä ennen ostamista. Paahtojen välillä voi olla ero maailmassa.

Kevyet paahtot
Väri vaaleanruskea, tämä paahto on yleensä suositeltavampi mietoihin kahvilajikkeisiin. Näiden papujen pinnalla ei ole öljyä, koska niitä ei paahdella riittävän kauan, jotta öljyt pääsevät murtautumaan pintaan.