Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Paahtimo

kahvi tulee ympäri maailmaa

Kahvia ei ole valmistettu tehtaassa, se kasvaa kasvina. Tarkalleen ottaen se on kahvipensaan siemen. Se on istutettu, hoidettu, poimittu, käsitelty ja pakattu ennen kuin se pääsee paahtimoon. Kaikki nämä ensimmäiset vaiheet (tärkeimmät!) tapahtuvat ulkomailla.

Kahvipaahtimot täytyy löytää sopivan kahvi ja tuoda Suomeen.

Varastomyynti

Verkkokauppa

Suora kauppa

paahtimo

Matkalla on useita askelia hedelmistä kahvin valmistumiseen, mutta keskitymme tänään vain yhteen: kahvipaahtimoon. Tämä on tarkoitettu kaikille, jotka ovat aina kysyneet itseltään: ”Mitä kahvipaahtimo todella tekee?”

Jos olet koskaan nähnyt kahvipaahtimon toiminnassa, tiedät, että se ei ole kesy, yksinkertainen prosessi. Se on monimutkainen, vaatii tarkkoja laitteita ja sisältää – parasta niistä – paljon tiedettä. Kokoonpanolinjoja tai tehdaslaitteita ei ole. Kahvipaahtimossa ovat käsityöläisiä ja tutkijoita, jotka haluavat tehdä oikein viljelijöidensä, asiakkaidensa ja kahvinsa avulla.

paahtaminen

Paahtaminen tuo esiin tuoksun ja aromin, joka on lukittu vihreiden kahvipapujen sisään. Pavut varastoidaan vihreinä, tilassa, jossa ne voidaan säilyttää menettämättä laatua tai makua. Vihreällä pavulla ei ole mitään paahdetun pavun ominaisuuksia – se on pehmeä ja huokoinen purra ja tuoksuu nurmikolta.

Kahvin pakkaukset

Koko papukahvi tai vastajauhettu kahvi pakataan tyypillisesti venttiilillä suljetuissa pusseissa tai tyhjiössä suljetuissa pusseissa, pikakahvi pakataan usein tyhjiössä suljetuissa purkeissa, tölkeissä tai muissa ilmatiivisissä pakkauksissa.

suojaamiseksi auringonvalolta

suojaamiseksi kosteudelta ja hapolta

säilyttää kahvin maku ja aromaattiset ominaisuudet